Предимства и функционалност на климатици

Модерните и съвременни климатици се вписват чудесно в изискванията за технологичен дизайн. Сред тях изпъкват редица предимства, а на фона на функционалността, всичко това изглежда безупречно.

Сред плюсовете на модерните климатици са:

Красив, стилен и лесно комбиниращ се с дизайн с цялостните интериорни решения. Ниската честота на шум и помещенията, по време на работа, климатика позволява комфорта в обстановката и прави помещенията по-уютни.

В резултат на здравословното въздействие на филтрите, които при повечето модели днес са екологични, се пречиства и въздуха.

Докато работи на нощен режим, климатика, позволява идеалната стайна температура, която напълно да съответства за енергоспестяване.

В резултат на дистанционното управление, включването и изключването на отоплителното тяло е лесно, практично и удобно, под всяка форма.

Сред предимствата на климатиците има и редица функционалности, които не са за пропускане. В тях се числят и защитните сили, а те от своя страна удължават работата на климатика и създават повече надеждност и комфорт по време на функционалност.

Защитните функциите имат възможността да удължат живота на климатика и създадат по-голям комфорт по време на работа.

Към едни от много практичните дейности на климатиците са още забавяне в старта на компресора, рестартиране работата му след определен период, спиране или изключване на захранването и запазване на баланса на охлаждаща система.

Климатика има възможността и да размразява. По този начин топлобменика, който е външния може да замръзне при температура по-ниска такава и висока влажност. Така размразяващата функция се може да се активира само за няколко минути, а вентилаторите на двете тела да се изключват.

Една от многофункционалните работи на съвременния климатик е да е оборудван със защита за претоварване от топлина. В този случай, когато вътрешното тяло има висока защита и претоварване, то автоматично преминава към по-високи обороти. По този начин вентилаторът и компресорът могат да прекъснат своята работа. Щом температурата достигне определено ниво, вентилаторът може да се изключи или отново да се върне към режим на работа.

Функцията на климатика да предпазва срещу замръзване също е свързана с компресора. Вентилатора и тялото от вън спират своята работа или могат автоматично да преминат на високи обороти.

По време на спиране на захранването на климатика, работата му автоматично спира, а след възстановяване на захранването той автоматично се превключва към режим на изчакване. След това вече може да се управлява с дистанционно управление.